Anneli Aspengren Sköld

Anneli vid flygeln

Anneli vid flygeln

Kantor i Ljusdal-Ramsjö församling (alltsedan 1989)

Garvarvägen 4
827 30 Ljusdal
0651-147 12 (b)
0651-76 80 69 (a)
070-528 81 28 (m)
anneli.aspengren@svenskakyrkan.se

 

Curriculum Vitae

 

Jag heter Anneli Aspengren Sköld och arbetar som kantor i Ljusdal-Ramsjö församling, något som jag gjort sedan december 1989 (då det var vigselrusch i kyrkan pga förändringar i änkepensionssystemet - så jag vande mig vid att det då var tre/fyra vigslar om dagen - och så har det ju aldrig varit senare).

Anneli vid läktarorgeln

Anneli vid läktarorgeln

Innan dess hade jag arbetat som lärare i musik och svenska inom skolan på alla olika stadier, allt från lågstadiet till gymnasiet och komvux.

Min utbildning fick jag vid Musikhögskolan i Piteå och Umeå Universitet.

Under åren 1986-87 fick jag tre av mina fyra barn och efter det kändes det inte inspirerande att arbeta i skolan. I stället började jag vikariera på kantorstjänsten i Ljusdals kyrka och där har jag sedan blivit kvar. För att få behörighet till tjänsten gick jag distansutbildningen till kantor vid Mellansels Folkhögskola parallellt med att jag arbetade kvar på min tjänst.

Anneli vid kororgeln

Anneli vid kororgeln

Som kyrkomusiker har jag framför allt arbetat mycket med körer, såväl barn- och ungdomskörer som kyrkokör och sånggrupper för äldre.

Orgeln och dess fantastiska möjligheter har jag upptäckt dels genom studierna i Mellansel med de inspirerande lärarna Tomas Wahlbom och Ulf Norberg och dels genom att jag hade förmånen att ha förre Domkyrkoorganisten Rolf Ericzon till vikarierande organistkollega i Ljusdal under fem fantastiskt roliga år (2001-2006) med massor av spännande orgelmusik vid den fina Setterquistorgeln i Ljusdals kyrka.